top of page
Doctors

Η Ομάδα μας

Δρ. Μαρία Ν. Ψωμά

Η Μαρία Ψωμά γεννήθηκε στη Τρίπολη του νομού Αρκαδίας και έζησε εκεί  μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Το 1969, οι γονείς της, Παναγιώτης Πασιάλης ιερέας και η μητέρα της  Βασιλική αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Αμερική μαζί με όλη την οικογένεια, τη Μαρία και τα δύο μεγαλύτερά της αδέρφια, Κώστα και Πέτρο. Έτσι, η Μαρία μεγάλωσε, σπούδασε και εκπαιδεύτηκε στην Αμερική.

 

Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Minneapolis, Minnesota. Αρχικά είχε επιλέξει τον κλάδο της Καρδιολογίας και συγκεκριμένα την Επεμβατική Καρδιολογία, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της και την ειδικότητα της.

 

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Mayo Clinic ως ειδικευόμενη κάνοντας τις ειδικότητες της Καρδιολογίας και της Αναισθησιολογίας. Θήτευσε 6 μήνες στην στεφανιαία μονάδα και έναν ακόμα χρόνο στις διάφορες ειδικότητες της Καρδιολογίας, όπως η αγγειακή καρδιολογία-ηχοκαρδιογραφία, καρδιολογία εξωτερικών ασθενών, κάλυψη των κωδικών με beeper για όλο το νοσοκομείο της Mayo Clinic και συνέχισε ως μόνιμη Αναισθησιολόγος.

DSC_8600.jpg

«Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μου στη Καρδιολογία, βρισκόμουν στο νοσοκομείο 120 ώρες την βδομάδα και κάθε δεύτερο βράδυ έκανα εφημερία. Τότε είχα ήδη τα δύο πρώτα μου παιδιά και τα ωράρια εργασίας μου ήταν τόσο εξαντλητικά που ουσιαστικά απουσίαζα από την οικογένειά μου. Γι’ αυτό και πήρα την απόφαση να μεταβώ στον κλάδο της Αναισθησιολογίας. Η γνώση και η εμπειρία που αποκόμισα από την ειδικότητα της Καρδιολογίας θα μου εξασφάλιζαν τον απόλυτο καρδιολογικό και αναπνευστικό έλεγχο των μελλοντικών χειρουργικών ασθενών μου».

 

Το 1995, μετά από πολλά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,  αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου και  ξεκίνησε την συνεργασία της με το νοσοκομείο «Υγεία», δίπλα σε σπουδαίους χειρουργούς όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, η Mayo Clinic αναγνωρίζοντας τις επιστημονικές της δυνατότητες και την συμβολή της, τής προσέφερε τη δυνατότητα να εργάζεται εκεί  12 εβδομάδες τον χρόνο. Το γεγονός αυτό, της δίνει την ευκαιρία να έρχεται σε άμεση επαφή με ό,τι πιο καινοτόμο υπάρχει στο πεδίο της Αναισθησιολογίας.

 

Τα τελευταία χρόνια παράλληλα συνεργάζεται με δύο ακόμη νοσοκομειακές μονάδες, το «American Heart Institute» και το «Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ», επιθυμώντας να παρέχει τις ιατρικές της υπηρεσίες και στη Κύπρο.

 

Εκτός από τις δύο ιατρικές ειδικότητες που κατέχει, έχει σπουδάσει Βιολογία και αρχές Ψυχολογίας.

«Αυτές οι επιστήμες με έχουν κάνει να αναζητώ τους μηχανισμούς πίσω από κάθε ασθένεια. Έτσι, με κάθε ασθενή μαθαίνω και κάτι, μέσω της καρδιοφυσιολογίας του και της αντίδρασής του σε διάφορες εγκεκριμένες θεραπείες και φάρμακα»

 

Όνειρό της είναι να εξαλειφθεί ο φόβος και ο πόνος των ασθενών. Τη συναρπάζει η ευχάριστη έκπληξη των ασθενών που φεύγουν με χαμόγελο, απαλλαγμένοι από το πόνο κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος μίας επέμβασης.

 

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει μεγάλα βήματα στην κατανόηση του πόνου. Ο πόνος είναι η αιτία που μπορεί να αλλάξει την έκβαση της επούλωσης του τραύματος ενός χειρουργείου. Σε παθολογικές παθήσεις όπως διαβήτης, ρευματικές παθήσεις, παθήσεις του γαστρεντερολογικού καθώς και κακοήθειες, ο πόνος είναι η αιτία για την επιβράδυνση της ανάρρωσης.

 

Στόχος της είναι να παρέχει στον κάθε ασθενή περιεγχειρητική φροντίδα (Perioperative Care) πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση με σκοπό την ελαχιστοποίηση του πόνου και των δυσμενών επιπτώσεών του, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

 

Σε ότι αφορά τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από χρόνιο πόνο, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, αξιοποιεί σύγχρονες μεθόδους, οι οποίες ανακουφίζουν τον ασθενή και του εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής (Pain Relief and Pain Management). 

 

Από το 1996 μέχρι και σήμερα η Δρ. Μαρία Ν. Ψωμά  λαμβάνει 30-60 CME credits το χρόνο μέσω το προγράμματος SEE που χορηγείται από την Αμερικανική Αναισθησιολογική Εταιρεία ώστε να  παραμένει διαρκώς ενημερωμένη σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες και τεχνικές που αφορούν στη κλινική αναισθησία και στην ιατρική του χρόνιου πόνου.

 

Εκτός από ιατρός η Μαρία είναι σύζυγος και μητέρα τεσσάρων αγοριών. Είναι μία γυναίκα που έχει καταφέρει να διακριθεί στην επιστήμη της και παράλληλα να έχει μία ισορροπημένη οικογενειακή ζωή. Απολαμβάνει τα ταξίδια, τη περιπέτεια, τη φιλία και πάνω από όλα τις οικογενειακές στιγμές.

DSC_8833_edit.jpg
DSC_8570_edit.jpg
DSC_8589_edit.jpg

Δρ. Σπυρίδων Λάσκας

DSC_8479.jpg

Ο Σπυρίδων Λάσκας είναι πιστοποιημένος αναισθησιολόγος ιατρός και εργάζεται στο πλευρό της Δρ. Μαρίας Ν. Ψωμά στο νοσοκομείο Υγεία καθώς επίσης και στο Ευγενίδειο ίδρυμα. Συνεργάζεται με καταξιωμένους χειρουργούς όλων των ειδικοτήτων.

 

Αποφοίτησε το 1992 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε τη χρονική περίοδο 1998-2000 στο Απολλώνιο Θεραπευτήριο και Τζάνειο Νοσοκομείο.  Έχει διατελέσει διευθυντής  και καθηγητής σε ΙΕΚ επαγγελματιών υγείας. Ο κος Λάσκας συνεργάζεται στενά με τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, παρέχοντάς τους ιατρική επίβλεψη καθ’  όλη τη διάρκεια του χειρουργείου καθώς και μετά από αυτό σε ό,τι  σχετίζεται με το μετεγχειρητικό στρες και τον πόνο στο πλαίσιο του Perioperative Care.

 

Ως αναισθησιολόγος, εξειδικεύεται στην περιοχική αναισθησία, στην αντιμετώπιση χρόνιου και οξέος πόνου, στην ινοπτική διασωλήνωση καθώς και στην αναισθησία σε παιδιά. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης 19 ετών. Είναι φυσιολάτρης και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και  με αγροτικές δραστηριότητες.

Δρ. Ελισάβετ-Αθηνά Καμπάση

Η Ελισάβετ-Αθηνά Καμπάση είναι πιστοποιημένη αναισθησιολόγος ιατρός. Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1976 και το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ολοκλήρωσε το σχολείο στη Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Universita Degli Studi Federico II στη Νάπολη της Ιταλίας από όπου και αποφοίτησε αριστούχος.

Ύστερα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εργάστηκε στο νοσοκομείο Μεταξά, κάνοντας την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής για διάστημα 15 μηνών και στη συνέχεια προχώρησε στην ειδικότητα της Αναισθησιολογίας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Παράλληλα εργάστηκε και ως συνεργάτης Παθολόγος σε ιδιωτική κλινική, μία εμπειρία που γι‘ αυτήν ήταν πολύτιμη όσον αφορά στη κατανόηση, στην καλύτερη προετοιμασία και παρακολούθηση των ασθενών κατά την περιεγχειρητική περίοδο. Η εμπειρία της στη γενική χειρουργική της έδωσε πολύτιμα εφόδια και γνώσεις, ώστε να μπορεί να συνεργάζεται με τους χειρουργούς αποτελεσματικά και πάντα προς όφελος των ασθενών της.

Dr. Kambasi.jpg

Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν την Αναισθησιολογία, τη Λαπαροσκοπική Αντιμετώπιση Παθήσεων Κοιλίας, τη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Ιατρικό Βελονισμό, την Αλγολογία και πολλά άλλα. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε δεκάδες ιατρικά συνέδρια και έχει συμβάλλει σε μελέτες και μεταφράσεις πολλών ξένων ιατρικών βιβλίων.

Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας Αλγολογίας, της Ελληνικής Εταιρίας Περιοχικής Αναισθησίας,  της European Society of Anesthesia (ESA) καθώς και της European Society of Regional Anesthesia (ESRA).

Η Λίζα είναι ένα από τα πιο παλιά μέλη της αναισθησιολογικής ομάδας της Δρ. Μαρίας Ν. Ψωμά, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της τόσο στον Όμιλο «Υγεία», όσο και στο Ευγενίδειο Νοσοκομείο, πλάι σε καταξιωμένους χειρουργούς.

Η Λίζα είναι σύζυγος και μητέρα δύο υπέροχων αγοριών ηλικίας 3 και 6 ετών. Παρά το βαρύ επαγγελματικό της πρόγραμμα, δεν σταματά να αφιερώνει πολύτιμο χρόνο στην οικογένειά της καθώς και στις αγαπημένες της δραστηριότητες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το διάβασμα, το τρέξιμο και η κλασική μουσική.

Δρ. Νίκος Μαραγκός

DSC_8648.jpg

Ο Νίκος Μαραγκός είναι πιστοποιημένος  αναισθησιολόγος γιατρός, ο οποίος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου (Universitatea De Medicina Si Farmacie “Carol Davila”). Την πενταετία 2005-2009 εργάστηκε ως έμμισθος ειδικευόμενος  ιατρός και εκπαιδεύτηκε στα τμήματα Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Μ.Ε.Θ,  Παιδοαναισθησιολογίας , Επείγουσας Ιατρικής και Καρδιο-αναισθησίας σε πολλά κρατικά νοσοκομεία.

Τη χρονική περίοδο 2009-2012 εργάστηκε στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ General καθώς και στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Έως και σήμερα ο Νίκος συνεργάζεται με πλήθος ιδιωτικών κλινικών, ανάμεσα στις οποίες και ο  Όμιλος Υγεία, αποτελώντας ένα πολύτιμο μέλος της αναισθησιολογικής ομάδας της Dr. Μαρίας Ν. Ψωμά.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει το βραβείο «Καλύτερης Βασικής Έρευνας» στο 34ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, με τίτλο «Μείζονες και ελάσσονες επιπλοκές κατά την εφαρμογή μετεγχειρητικής αναλγησίας».

Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ιατρικά περιοδικά που σχετίζονται με την μετεγχειρητική αναλγησία σε παιδιά (Κλινικά Χρονικά, 2007) καθώς και στο περιοδικό Oftalmologia (2006) με θέμα ''The ectopic secondary paranasal sinuses meningiomas with orbital involvement.''

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών. Τον ελεύθερο χρόνο του, τον αφιερώνει στην οικογένειά του  καθώς και σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό τη σωματική του ευεξία και την πνευματική του ισορροπία.

Δρ. Χρυσόστομος Χρυσοστόμου

Ο Χρυσόστομος Χρυσοστόμου είναι πιστοποιημένος αναισθησιολόγος ιατρός. Γεννήθηκε το 1976 στην Λευκωσία της Κύπρου. Σπούδασε στο τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Szeged της Ουγγαρίας κατά τη περίοδο 1999-2000 και από το 1999-2006 στο τμήμα Ιατρικής του πανεπιστημίου Debrecen της Ουγγαρίας όπου και απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής.

Έχει λάβει εκπαίδευση στην Κλινική Παθολογία, εισαγωγή στις τεχνικές P.E.T και σε βασικές τεχνικές χειρουργικής και μικροχειρουργικής. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία στο διάστημα 2004-2006 στους κλάδους της Παθολογίας, Παιδιατρικής, Χειρουργικής, Νευρολογίας, Ψυχιατρικής και τέλος στη Μαιευτική-Γυναικολογία.

Τη χρονική περίοδο 2008-2015 έκανε την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας  και εργάστηκε  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah EIN Kerem της Ιερουσαλήμ. Εκεί, το διάστημα 2017-2019 έλαβε και την ειδικότητα πόνου.

DSC_8727_edit.jpg

Μετέπειτα, συνεργάστηκε με πολλές ιδιωτικές κλινικές, καθώς και με το American Medical Center στη Λευκωσία,  ως Αναισθησιολόγος καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων.

Ο Χρυσόστομος είναι μέλος της Ιατρικής Ένωσης Ουγγαρίας, Κύπρου και Ισραήλ, της Ευρωπαϊκής Αναισθησιολογικής Εταιρείας καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πόνου. Διαθέτει πιστοποιημένες παρακολουθήσεις δεκάδων επιστημονικών συνεδρίων. Ο ίδιος έχει αναλάβει και την δημοσίευση προσωπικών του ερευνών. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά και Εβραϊκά.

 

Τον Ιανουάριο του 2020 έγινε συνεργάτης στην Αναισθησιολογική ομάδα της Δρ. Μαρίας Ψωμά προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του και την εμπειρία του. Αγαπημένες του ενασχολήσεις είναι το σκάκι, η μαγειρική και το περπάτημα στην ύπαιθρο.

Δρ. Ευαγγελία Κοπανάκη

DSC_8642.jpg

Η Ευαγγελία Κοπανάκη γεννήθηκε στην Ελευσίνα Αττικής και σπούδασε Ιατρική και Γενική Χειρουργική στο πανεπιστήμιο της Foggia της Ιταλίας (UNIVERSITÁ DI MEDICINA E CHIRURGIA, ITALIA). Αφού ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της, ενεγράφη το 2007 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και κατόπιν διετέλεσε Εκπαιδεύτρια στα δημόσια ΙΕΚ Μεγάρων και Ελευσίνας.

Για μία πενταετία (2009-2014) φοίτησε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και στο Λάτσειο κέντρο εγκαυμάτων ως ειδικευόμενη ιατρός. Τον Ιούνιο του 2014 αποκτά το τίτλο της ειδικότητας της στην Αναισθησιολογία και έκτοτε εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης ιατρός αναισθησιολόγος στον όμιλο «Υγεία-Μητέρα» και στο Ευγενίδειο ίδρυμα έως και τον Νοέμβριο του 2015.

Μετέπειτα (Νοέμβριος 2015- Ιούνιος 2019) διετέλεσε επικουρικός επιμελητής ιατρός αναισθησιολόγος στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Από τον Αύγουστο του 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως Αναισθησιολόγος στην ομάδα της dr. Μαρίας Ψωμά ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός της αφοσίωσής της στην Ιατρική επιστήμη, η Ευαγγελία ασχολείται ενεργά με τα κοινά και τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μέσα από θέσεις ευθύνης στο τομέα της υγείας. Έχει υπάρξει υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2015 και έχει αναδειχθεί Πρόεδρος επιτροπής νέων ιατρών του Συλλόγου Αθηνών από το 2014 έως και σήμερα.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει αλλά και συμμετάσχει-ως ομιλήτρια- σε πλήθος επιστημονικών ιατρικών συνεδρίων.

Admisistraton

Διοίκηση

Βασίλειος Ψωμάς

CEO-Οικονομικός Διευθυντής

DSC_8739_edit.jpg

Ο Βασίλης Ψωμάς γεννήθηκε το 1993 στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι απόφοιτος του American Community Schools of Athens. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Drexel University, LeBow College of Business, όπου και αποφοίτησε με διάκριση ''magna cum laude''.

 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο International Shipping Finance & Management. Έχει εργαστεί σε πλήθος εμπορικών  επιχειρήσεων ως Financial and Business Analyst.

 

Από το 2018 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του CEO και Financial Director στην εταιρεία Psomas Advanced Anesthesia Associates. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και την ιππασία.

Μαρία Μανή

Γραμματέας

Η Μαρία Μανή γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και γραμματειακή υποστήριξη.

 

Τα τελευταία 25 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της Dr. Μαρίας Ν. Ψωμά ως ιδιαιτέρα γραμματεύς της. Από το 2018 είναι διευθύντρια γραμματειακής υποστήριξης της Psomas Advanced Anesthesia Associates.

 

Είναι μητέρα και γιαγιά και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την οικογένειά της και τα κατοικίδια της, τα οποία υπεραγαπά.

Maria%20Mani%2C%20Secretary_edited.jpg
DSC_8695_edited.jpg

Άννα Πάργα

Γραμματέας, PR

Η Άννα Πάργα γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη. Έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόσφατα απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ''Digital Methods for the Humanities''.

 

Από το 2019 εργάζεται ως Personal Assistant του Β. Ψωμά και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Psomas Advanced Anesthesia Associates. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Τα χόμπι της είναι οι αθλητικές δραστηριότητες, τα ταξίδια και η μαγειρική.

bottom of page